Politika zasebnosti in Izjava o varstvu osebnih podatkov

Varovanje podatkov

Kot lastniki spletnega mesta zagotavljamo varovanje osebnih podatkov, kateri bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja ter pošiljanje reklamnega gradiva. Jamčimo, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka poslovanja in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si kot lastniki spletnega mesta pridržujemo pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Kontaktni podatki upravljalca

Atal Nautica d.o.o., Bukovžlak 65d, 3000 Celje
+ 386 (0)41 515 115
[email protected]

Katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in koliko časa jih hranimo:

Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v procesu izpolnjevanja spletnih obrazcev (prijava na e-novice, povpraševanje...) od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponujamo, zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

 • Obisk spletne strani - Ob vsakem obisku spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Tako zbranih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

Zakaj: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov. Podatke v anonimizirani sumarni obliki lahko uporabimo za namene statističnih analiz.

Koliko časa: Podatki se hranijo 4 mesece od obiska spletne strani.

Pravna podlaga: Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo na podlagi posameznikove privolitve, podane s sprejemom piškotkov ob obisku spletne strani.

 • Naročanje na e-novice - Pri naročanju na spletne novice poleg vaše IP številke obdelujemo še vaše ime in priimek, naslov elektronske pošte (e-naslov) in državo bivališča ter datum in čas prijave.

Zakaj: Te podatke obdelujemo izključno za namene obveščanja o novostih s področja navtike in obveščanje o akcijah in novostih.

Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo

Pravna podlaga: Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo na podlagi posameznikove veljavne privolitve

 • Povpraševanje - Na spletni strani lahko posameznik pošlje povpraševanje ali pa poda pripombe oziroma zastavi vprašanja. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polje Ime in priimek, e-naslov ter državo in prepisati varnostno kodo. Vsi ostali podatki niso obvezni. Zaradi zagotavljanja kvalitete storitev hranimo tudi komunikacijo s posameznim obiskovalcem, ki z nami le to vzpostavi.

Koliko časa: podatki se hranijo do izpolnitve namena, za katerega so bili podatki zbrani. Ko je izpolnjen namen, se evidence trajno izbrišejo, pomožni nosilci pa varno uničijo.

Zakaj: Vaš naslov elektronske pošte ter ime in priimek potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše sporočilo. Državo bivališča potrebujemo, da vam odgovorimo v vam razumljivem jeziku ter z informacijami, ki so relevantne za vašo državo bivanja. Ostalo komunikacijo hranimo z namenom zagotavljanja kvalitete storitev in sicer toliko časa, kolikor je nujno potrebno.

Pravna podlaga: Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo na podlagi posameznikove veljavne privolitve

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo. Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

Privolitev

Ob izpolnitvi spletnega obrazca se strinjate, da z vami komuniciramo preko spletne pošte in vam občasno pošiljamo komercialna sporočila, posebne ponudbe, novice o naših blagovnih znamkah in novih modelih, vabila na testiranja plovil, v skladu z vašimi željami. V primeru konkretnega povpraševanja ali individualne ponudbe soglašate tudi z uporabo telefonske številke za namene priprave ponudbe in izvedbo prodajnih in poprodajnih aktivnosti.

Če privolitve ne boste podali ali če ne boste vnesli veljavnega naslova, vam e-novic ne bomo mogli posredovati, prav tako pa ne bomo mogli odgovoriti na vaše povpraševanje.

Uporabniki osebnih podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe, zaposlene v družbi Atal Nautica d.o.o. ali pooblaščen pogodbeni obdelovalec, s katerim imamo ali bomo imeli sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. Ker spoštujemo vašo zasebnost, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali s kakršnokoli nepooblaščeno tretjo osebo. Dostop do podatkov ima tudi pogodbeni obdelovalec, ki za nas vzdržuje in gostuje spletno stran ter aplikacije.

Posredovanje osebnih podatkov in prenosi podatkov

S posredovanjem osebnih podatkov in s podajo soglasja privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, za katere ste podali soglasje. Vaše podatke bomo varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem in jih brez ustrezne pravne podlage ne bomo posredovali tretjim osebam.

Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

Pravice posameznikov

Kadarkoli lahko pisno ali preko e-pošte ([email protected]) zahtevate trajno ali začasno prenehanje uporabe vaših osebnih podatkov, za namene neposrednega trženja. Zagotavljamo, da bomo najkasneje v 15 dneh ustrezno preprečili uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima naslednje pravice:

 1. pravica do informiranja oz. zahtevati dostop do osebnih podatkov, zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov ter umakniti soglasje,

 2. zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov ter

 3. pravico do ugovora obdelavi.

Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe. Vse pravice se uresničujejo s poslano e-pošto na naslov [email protected], v obsegu in pod pogojem, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo osebnih podatkov.

Ob podani zahtevi za izbris pa se podatki, ki niso potrebni za dokazovanje davčnih bremen, iz evidence trajno izbrišejo, pomožni nosilci pa varno uničijo. Računovodske listine se hranijo 10 let, kot je potrebno za dokazovanje davčnih obveznosti.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje naših zakonitih interesov.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected] telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

Komercialna sporočila

Komercialna sporočila iz prejšnje točke bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot komercialna,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil in opozorilo glede ostalih pravic,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Lastništvo podatkov

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Avtorske pravice

Spletno mesto je v lasti podjetja Atal Nautica d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico do napak in napačnih objav.

Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, spletno analizo storitve Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja »piškotke«, ki so besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem brskalniku in ki omogočajo analizo pri uporabi vaše spletne strani. Informacije o vašem obisku spletnega mesta, ki jih je piškotek zabeležil (vključno z vašim naslovom IP), se pošlje v Google strežnik. Funkcija anonimiziranja "_anonymizeIp ()" se uporablja za naslov IP na spletnem mestu, tako da bo Google naslov shranil in obdelal le v skrajšani obliki z zadnjimi 8 števkami. Google bo podatke, posnete za ovrednotenje vašega obiska na spletnem mestu, uporabil za zbiranje poročil o vaši dejavnosti brskanja za skrbnike spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Google bo te podatke posredoval tudi tretjim osebam, če je to potrebno, če to predpisuje zakon ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. Google vašega IP-naslova nikoli ne bo povezal z drugimi Googlovimi podatki. Snemanje in shranjevanje podatkov s strani Google Analytics na splošno lahko kadar koli preprečite z razširitvijo brskalnika, ki je na voljo na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com, kar bo še naprej učinkovito. Z uporabo te spletne strani izjavljate, da se Googlu strinjate z obdelavo podatkov, pridobljenih o vas, na zgoraj opisani način in za navedeni namen. Če ne želite, da bi bili podatki o vašem obisku na tem spletnem mestu poslani v storitev Google Analytics, lahko tukaj prenesete razširitev za svoj spletni brskalnik http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com.

Informacije pridobljene iz drugih virov

Sodelujemo z oglaševalskimi partnerji, ki nam pomagajo izboljšati spletno prisotnost in vaše izkušnje na naši spletni strani. Zato med svojim obiskom na naši spletni strani piškotke partnerskih podjetij shranimo tudi na trdem disku. Ti vključujejo začasne in stalne piškotke (z življenjem od 14 dni do 10 let), ki se po predpisanem roku samodejno izbrišejo. Piškotki naših partnerskih podjetij prav tako ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Podatki se zapisujejo samo pod psevdonimom ID uporabnika. To so lahko na primer podatki o izdelkih, ki ste si jih ogledali, ali ste kupili kaj, katere izdelke ste iskali itd. Ti podatki o psevdonimih nikoli niso povezani z vašimi osebnimi podatki. Edini namen teh podatkov je, da našim spletnim partnerjem omogočimo, da neposredno oglašujejo na vas, kar je verjetno resnično za vas.

Uporaba Facebook socialnih vtičnikov

Naša spletna stran uporablja tudi vtičnike za spletno stran socialne mreže facebook.com, ki jo upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Če dostopate do ene od naših spletnih strani, ki uporablja enega od teh vtičnikov, se na strežnike Facebook ustvari povezava, vtičnik pa je prikazan na strani, ker so ti podatki sporočeni v vaš brskalnik. Kot rezultat, na Facebook strežniku pošljemo informacije o tem, katere naše spletne strani ste obiskali. Če ste trenutno prijavljeni v Facebook, Facebook te informacije dodeli v svoj osebni uporabniški račun Facebook. Ko uporabljate funkcije vtičnika (npr. S klikom na gumb »Všeč mi« ali dodajanjem komentarja), so ti podatki dodeljeni tudi vašem Facebook računu. To lahko preprečite tako, da se pred uporabo vtičnika odjavite iz Facebooka. Več informacij o tem, kako Facebook shrani in uporablja vaše podatke, o svojih pravicah v zvezi s tem in o možnostih za zaščito vaše zasebne krogle v Facebookovih podatkih o varstvu podatkov, lahko najdete: http://www.facebook.com/policy.phpČe imate kakršna koli vprašanja ali dvome o vaši zasebnosti, nam pišite na: [email protected]

Celje, 7.11.2018